Delegation Fastighetsavtalen: Emil Isenheim, Curt Öhrström, Mohamad Elmargichi, Olga Back, Timo Närhi, Joakim Oscarsson avtalsombudsman, Beatrice Blisserpont, Mikael Norén, Camilla Claesson. Foto: Janne Sparrman

590 kronor i uppgörelse om Almega Fastighetsarbetsgivarna

"Uppgörelsen ger en löneökning med 590 kronor per månad. Avtalets ingångslöner höjs med samma nivå."

Publicerad:

Nytt kollektivavtal har träffats mellan Fastighetsanställdas Förbund och Almega Tjänsteförbunden om avtalet för Almega Fastighetsarbetsgivarna som tillämpas för anställda vid privata fastighets- och entreprenadföretag.

Avtalet är träffat i enlighet med den överenskomna rekommendationen mellan LO och Svenskt Näringsliv efter sedvanliga förhandlingar. Uppgörelsen ger en löneökning med 590 kronor per månad. Avtalets ingångslöner höjs med samma nivå.

- Jag är mycket nöjd. Det här är det första avtalet som tecknats inom 6F-samordningen och det första efter LO:s och Svenskt Näringslivs rekommendation. Vi har en uppgörelse i enlighet med den, med 590 kronor i löneökning och samma nivå för lägsta lönenivån. För oss i 6F-samordningen är det viktigt och den visar att 6F står bakom låglönesatsningen om 590 kronor som gjordes i rekommendationen. Vi har nu ett bra riktmärke för kommande avtal, säger Fastighets tredje förbundsordförande Jari Visshed.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: