Emil Isenheim, 24 år, fastighetsskötare från Uddevalla, har fått LO-stipendium för studier vid Genèveskolan i sommar.

Fotograf: Janne Sparrman

Emil ska studera i Genève

Emil Isenheim, 24 år, fastighetsskötare från Uddevalla, är en av sex fackligt aktiva unga som fått stipendium av LO för att studera vid Nordiska folkhögskolan i Genève i sommar.

Publicerad:

Genèveskolan består av olika sammanhängande kursdelar. Först en förkurs på Runö, Åkersberga, norr om Stockholm under dagarna i månadsskiftet mars-april. Där deltar även elever från de andra nordiska länderna. Under april-maj är det sedan distansstudier via nätet. Huvudkursen genomförs i schweiziska Genève och Rolle 1 – 19 juni i år.

För att komma i fråga för LO:s stipendium som är på 32 000 kronor krävs ett dokumenterat intresse för nordiska, internationella och fackliga frågor.

De som tilldelats stipendium i år är:
* Emil Isenheim, 24 år, Fastighets
* Marcus Wisäter, 28 år, Byggnads
* Emelie Hellström, 30 år, Handels
* Jenny Jansson, 38 år, Pappers
* Josefin Sand, 25 år, Handels
* Michell Malmgren, 31 år, Elektrikerna

Nordiska folkhögskolan i Genève
Startade 1931 och verkar för att ge redskap och kunskap till nordiska fackföreningar och folkrörelser för att bättre kunna möta globaliseringens utmaningar om rättvisa arbetsvillkor.
Skolan ska öka kunskap om internationellt samarbete och regelverk, att stimulera till fackliga aktiviteter nationellt och internationellt, samt att öka språkförståelse och gemenskap inom Norden.

Länk till Genèveskolan

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: