Emil Isenheim, Uddevalla, ska jobba med att få fler unga medlemmar och fler unga aktiva i Fastighets.

Fotograf: Janne Sparrman

Emil vill fyrdubbla antalet unga i Fastighets

- Vi har 2 500 medlemmar under 30 år i förbundet. Vi borde kunna fyrdubbla den siffran, säger Emil Isenheim, Uddevalla.

Möt Fastighets nye ungdomssamordnare.

Publicerad:

- Mitt jobb i förbundet är att lyfta upp ungdomsfrågorna. Överallt.

Emil Isenheim, 24 år, är till vardags fastighetsskötare vid Uddevallahem. Han är också nyvald avdelningsordförande i Uddevalla. Förbundsstyrelsen har utsett honom till att försöka hitta vägar att få fler unga medlemmar i förbundet och att därmed få fler unga som kan bli förtroendevalda. Han engagemang är i första hand ett förtroendeuppdrag.

- Jag kan inte göra något ensam. Jag tror på att vi kan hitta fler unga aktiva i hela landet som vill vara med och ta uppgiften att organisera fler unga i förbundet. Får vi fler unga att bli medlemmar blir det inte så svårt att få fler unga som blir fackligt aktiva. Det finns många unga som jobbar i våra yrken, långt i från alla är med, säger han.

I dag finns det 2 500 medlemmar som är under 30.

- Vi borde kunna fyrdubbla den siffran, säger Emil Isenheim.

Förbundets ungdomsansvarige ombudsman är Jarmo Kusmin, 57. Nu får han en ny kraft som kan fortsätta och stödja arbetet med att få fler unga som medlemmar i förbundet.

- Emil Isenheim ska vara med och försöka utveckla ungdomsverksamheten i förbundet. Förbundet behöver fler ungdomar i avdelningar och klubbar. Vi har ett organisatoriskt mål också; det ska finnas ungdomsansvariga i varje avdelning, säger Jarmo Kusmin.

Fastighets har 121 avdelningar. Emil Isenheim kommer också att vara den som företräder Fastighets i LO:s centrala ungdomskommittè.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: