30 318 medlemmar. Fastighets växer snabbt. Bilden är från Huddingeavdelningens årsmöte i februari.

Fotograf: Janne Sparrman

Fastighets är 30 138 medlemmar

Antalet medlemmar i Fastighetsanställdas Förbund är nu 30 138.

- Mycket glädjande och viktigt, säger förbundsordförande Magnus Pettersson.

Publicerad:

Fastighets är ett av de förbund inom LO som ökar medlemsantalet mest i dessa dagar. Dagens medlemssiffra visar att förbundet med råge har passerat 30 000 medlemmar.

- Det här är mycket glädjande och viktigt. Vi vet att inom våra branscher finns det stora möjligheter att få fler att vara med i facket. Ju fler som är med desto starkare står vi, inte minst nu när vi möter våra motparter arbetsgivarna i förhandlingar om nya löner och villkor i våra kollektivavtal, säger förbundsordförande Magnus Pettersson.

Förbundet har precis startat ett viktigt arbete med att organisera ännu fler under året. I varje region har en organiseringsombudsman fått i uppgift att leda arbetet med ytterligare stärka arbetet med att få fler att bli medlemmar i Fastighets.

- Dagens siffra på 30 138 medlemmar är en viktig signal som gör att vi får en bra start på den organiseringsverksamhet vi ska arbeta med framöver, säger Magnus Pettersson.

Dagens stora siffra skulle egentligen ha rapporterats tidigare. I december infördes möjligheten att bli betalande medlem direkt via webben och det har blivit en succé. Tyvärr har dessa digitala inträden inte räknats med i den officiella statistiken. Webbinträden och medlemsstatistik har inte varit kopplade digitalt. Nu har den missen åtgärdats och därför denna stora ökning.

- Dagens medlemssiffra är förstås jätterolig att konstatera. Men vi har haft ett bra år. Vi har varit duktiga på att värva ny medlemmar. Allt fler medlemmar värvar nya medlemmar på arbetsplatserna. Det här är ett resultat av mångas arbete. Nu ska vi fortsätta och göra detta år till ett ännu bättre medlemsår, säger förbundets organiseringsansvarige ombudsman Jarmo Kusmin.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: