Fastighets stöder Seko mot Almega

Seko har varslat om strejk på spårtrafikavtalet. Almega vägrar ge Sekos medlemmar samma löneökningar enligt industrinormeringen med låglönesatsning.

Fastighets stöder Seko i kampen för avtal.

Publicerad:

Seko, Service- och kommunikationsfacket, varslar om strejk på spårtrafikområdet. Deras motpart, Almega, vägrar ge Sekos medlemmar samma löneökningar enligt industrinormeringen med låglönesatsning.

- Almega fortsätter sitt höga spel och underminerar industrinormeringen, de utmanar den modell som skapat trygga avtal med reallöneökningar. Nu är det Sekos tur att möta den arbetsgivarmotpart som tydligast markerar motstånd mot de arbetare som tjänar sämst. Vi i Fastighets står enade med Seko i vår kamp för rättmätiga avtal med låglönesatsning i enlighet med industrinormeringen, säger Fastighets förbundsordförande Magnus Pettersson.


På Sekos hemsida uttalar sig nye ordförande Valle Karlsson

– Det är återigen Almega som ställer sig vid sidan om andra arbetsgivarorganisationer med sin extremt antifackliga agenda. Man ska komma ihåg att Almega har en betydande finansiering av de statliga bolag som är medlemmar i organisationen. Ur det perspektivet blir deras agerande ännu allvarligare.

Sekos varsel är uppbyggt i tre steg. Först tas bland annat lokalvårdare, fordonsvårdare och anläggningspersonal ut i strejk i Stockholmsområdet. I steg 2 som träder i kraft den 16 maj tas bland annat lokförare på SJ Götalandståg och anställda på Green Cargo som jobbar med LKABs malmtåg ut i strejk. I steg 3 som träder i kraft den 19 maj tas bland annat alla tågvärdar på MTRs pendeltåg ut i strejk. Konflikten berör sammantaget cirka 1 000 Seko-medlemmar.

Läs mer på Sekos hemsida

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: