Deltagare vid Huddinges avdelningsårsmöte, nya ordföranden Suncica Ivanusec, Sussie, längst fram.

Sussie ny ordförande i Huddinge

Suncica Ivanusec, Sussie, blev ny ordförande för avdelningen i Huddinge, region Ost, vid årsmötet.

Publicerad:

18 deltagare mötte upp till årsmötet i ABF-lokalerna vid Vårby allé, alldeles intill tunnelbanestationen Vårby Gård. Suncica Ivanusec och Pagona Petrou hade ringt till alla medlemmar och bjudit in dem. Alla medlemmar fick också en inbjudan per post och mötet var sedan länge utlagt på region Osts sida för avdelningsmöten.

- Vi hade kunnat vara ännu fler men många jag pratade med fick inte ihop det med sina jobb. Jag är ändå nöjd att vi kunde bli så många, sa Pagona Petrou.

Årsmötet valde Suncica Ivanusec till ny ordförande, Pagona Petrou till sekreterare, Muntaha Ahmed, Ljubinka Becagovic och Saikon Camara valdes till styrelseledamöter. Ahmed Azzat och Abdu Ibrahim valdes till styrelsesuppleanter. Pagona Petrou valdes till ombud vid förbundsmöte/avtalsråd med Muntaha Ahmed och Ljubinka Becagovic som suppleanter.

Förbundsordförande Magnus Pettersson medverkade på mötet och berättade om de kommande avtalsförhandlingarna och förberedelserna för dem. Via verksamhetsberättelsen visar det sig att många nya medlemmar har gått förbundets medlemsutbildning.

- Vi hade 37 medlemmar samtidigt en gång. Den gången kanske var lite svettigt, men det är ju jättebra, sa Zia Lodin som hjälpt till med att ordna mötet från region Osts sida.

Zia Lodin gick även igenom studieprogrammet för detta år och sa att så många som möjligt av medlemmarna som inte ännu gått medlemsutbildningen ska välkomnas till den i år.

- Dessutom är det viktigt att vi alla hjälps åt att få fler av våra arbetskamrater att bli medlemmar för att de ska få större trygghet och alla vi tillsammans ska kunna vara starkare när vi möter våra arbetsgivare. Alla kan värva en arbetskamrat, använd gärna möjligheten att skriva in dem direkt via nätet, sa han.

Magnus Pettersson fick svara på många frågor. En av dem är frågan hur det går med samtalen om att slå ihop Fastighets och Seko.

- Vi fortsätter våra samtal och tittar närmare på hur vi kan få till det. Nu skiljer det sig mellan förbunden i olika medlemsförmåner och medlemsavgifter. Vi har inte satt någon tidsplan. En rimlig bedömning är kanske att frågan tidigast kan genomföras 2020, sa Magnus Petterson

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: