Fotograf: Benjamin Ivansson

Träff med Fastighets avtalsdelegationer

– Det är nu det bränner till, och vårt syfte som förening blir som allra tydligast, sa förbundsordförande Lemmy Mauritzon.

Delegaterna i Fastighets förhandlingsdelegationer har träffats inför starten på avtalsrörelsen.

Publicerad:

Inför starten av avtalsförhandlingarna för de flesta av Fastighets kollektivavtal i år träffades de som utsetts att vara förhandlingsdelegationer.

– Avtalsrörelsen är fackförbundens kärnuppgift. Vi ska förhandla fram bra avtal för våra medlemmar som höjer lönen. Det är nu det bränner till, och vårt syfte som förening blir som allra tydligast, sa förbundsordförande Lemmy Mauritzon på träffen.

– Vi vill ha ett ettårsavtal och en låglönesatsning som är riktad. Den LO-samordning som finns innebär en låglönesatsning som träffar alla på vårt stora städavtal, sa Lemmy Mauritzon.

Fastighets avtal börjar löpa ut sista mars och då förhandlas det på allvar efter att andra parter har satt märket i slutet av mars. 

Inför Samhallavtalet för de ingående åtta LO-förbunden utser respektive förbund sina ledamöter. När LOs förhandlingsdelegation är klar publiceras alla namnen på ledamöterna.

Här kan du läsa mer om delegationerna.

Uppdaterad: