Jurymedlemmar och vinnarna av Årets städföretag 2024.

Fotograf: Heléne Grynfarb Fotograf

Städtjänst Westlund – Årets Städföretag 2024

Städtjänst Westlund är företaget som sätter fokus på sina anställda och presterar på högsta nivå, trots storleken på företaget. Ett sant föredöme i städbranschen som nu kan kalla sig Årets Städföretag 2024. Priset ges till ett auktoriserat städföretag som bland annat uppvisat god arbetsmiljö och goda fackliga relationer.

Publicerad:

Priset Årets Städföretag 2024 har tilldelats Städtjänst Westlund.

Juryns motivering lyder:

Det är i detaljerna som möjligheterna gömmer sig. Så kan man sammanfatta Städtjänst Westlunds framgångssaga. Utifrån devisen inte störst, men bäst har man lyckats bygga ett företag med god gemenskap, kostnadseffektiva interna lösningar och god arbetsmiljö.

Städtjänst Westlund har genom att hålla hårt i sin prisbild och bara ta kunder som är beredda att betala vad städ faktiskt kostar lyckats behålla sina anställda. Genom att ha en del hemstädning kan man dessutom erbjuda heltidstjänster till en väldigt stor andel av de anställda.

En trevlig detalj är att de varje fredag har gemensam hembakt fika på eftermiddagen. Städtjänst Westlund är ett tydligt exempel på att även de lite mindre städföretagen kan prestera på högsta nivå.

– Vi är så stolta över att vara Årets Städföretag 2024. Priset är verkligen ett kvitto på att vi gjort ett bra arbete under året. Våra medarbetare är helt fantastiska, säger AnnSofie Orrsten, ägare, Städtjänst Westlund.

Priset Årets Städföretag är ett samarbete mellan fack och arbetsgivare. Bakom priset står arbetsgivar- och branschorganisationen Almega Städföretagen samt de fackliga organisationerna Fastighets och Kommunal. 

Om priset

Årets Städföretag måste vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett stort föredöme i branschen.

Juryn gör en helhetsbedömning där följande kriterier har särskild betydelse:

• Arbetsmiljöarbetet
• Miljöarbetet
• Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis
• Välordnad och god ekonomi
• Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

Tidigare vinnare är Kundpartner Syd (2023), 50-femme (2022), Småländska Städ (2021), dedikerades till alla Sveriges städare (2020), Sesab Service (2019) och Norrlands Miljövård (2018). Vinnaren prisas på den årliga Stora Städbranschdagen.

Uppdaterad: